Podcastseries

Als radiomaker voor Sleutelstad FM maak ik reportages over diverse mensen, idee├źn, acties en gebeurtenissen. En daarnaast podcastseries, samen met Andy Clark en soms onder eigen vlag.

JES Rijnland Gelijke kansen
JES Rijnland bestaat 15 jaar en daarom ga ik samen met oprichter en directeur Carolien de Groot in gesprek met denkers, makers en doeners over de vraag over het nu zit met gelijke kansen in de regio Leiden en Katwijk. JES Rijn land wil dat ieder kind een kans krijgt. Om te leren, te ontwikkelen en te groeien. Taal, cultuur, de wereld om je heen. Gezond en vrolijk. Luister hier naar onze podcastserie.

De Ladder – podcastserie over de mensen van de Buurtontmoetingsplek (BOP) in Leiden Zuid-west
Samen met Andy Clark ben ik de BOP in Zuid-West nader gaan bekijken. In de zomer van 2020 nam de nieuwe welzijnsorganisatie Buzz Leiden haar intrek in de BOP aan de Willem Klooslaan. Zij proberen mensen vooruit te helpen op de zogenaamde participatieladder. Buzz’ers bekommeren zich vooral om de mensen op de twee onderste treden. Zij kunnen wel wat hulp en steun gebruiken om hun dromen te verwezenlijken. Hun leven op poten krijgen, een baan vinden, de Nederlandse taal leren, een luisterend oor, een helpende hand. Meer voeten in de wijk, zijn er nodig. Luister hier naar onze podcastserie.

Verbroken verbinding – podcastserie over eenzaamheid in tijden van corona en daarbuiten
Samen met Andy Clark ben ik kriskras door Leiden gegaan om met mensen te praten over eenzaamheid, het gemis aan verbinding en de zoektocht naar contact. Luister hier naar onze podcastserie.

Retourtje Griekenland – op de vlucht naar Europa
De Leidse ondernemer Leni Minderhoud pakte in oktober 2019 haar koffers en boekte een retourtje Griekenland om met eigen ogen de vluchtelingencrisis aan de rand van de Europese Unie te gaan bekijken.
Samen met Leni Minderhoud maak ik een podcastserie over wat Leni daar zag en meemaakte en wat zij daar hier in Nederland mee wil doen. Luister hier naar onze podcast.

Geen rooie cent – podcastserie over armoede in Leiden
Samen met podcastmaker Andy Clark werk ik aan een serie over armoede in Leiden: Geen Rooie Cent-podcast. Luister hier naar onze podcast.