Retourtje Griekenland – op de vlucht naar Europa

‘Retourtje Griekenland – op de vlucht naar Europa’ podcastserie.  Leni Minderhoud pakte in oktober 2019 haar koffers en vertrok naar Griekenland, voor haar een retourtje, om de vluchtelingencrisis met eigen ogen te gaan zien en zelf haar handen uit de mouwen te steken, aan de grenzen van de Europese Unie. Ze ging terug naar het eiland Lesbos waar ze 35 jaar geleden een paar keer op vakantie was geweest, maar nu om te werken voor de Griekse hulporganisatie Home for all.

Luister hier naar de trailer van de podcastserie Retourtje Griekenland – op de vlucht naar Europa.

#1 Waarom Leni Minderhoud haar koffertje pakte en een werkvakantie boekte op Lesbos.
#2 Wat Leni Minderhoud zag en meemaakte op Lesbos terwijl ze een Griekse ngo Home For All hielp.
#3 Ervaringen van andere vrijwilligers voor Stichting Bootvluchteling en Stichting ShowerPower.
#4 Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling vindt dat Europa moet ophouden met wegkijken.

Luister hier naar aflevering 1 waarin Leni Minderhoud vertelt waarom ze haar koffer pakte en naar Lesbos ging.

Luister hier naar aflevering 2 waarin Leni Minderhoud vertelt over haar eerste ervaringen in Moria. “Ik dacht alleen maar en nu handen uit de mouwen.”

Luister hier naar aflevering 3 waarin Adriaan van Es, vrijwilliger bij Stichting Bootvluchteling, en Dinne van der Vlis, oprichter van ShowerPower, vertellen over hun ervaringen op Moria en hoe zij zich inzetten voor de mensen daar.

Luister hier naar aflevering #4 waarin Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling vertelt over wat zij zag in Moria en wat Stichting Vluchteling vindt dat de Europese Unie, de Griekse overheid en ook de Nederlandse regering zou moeten doen. “Niemand wil ze hebben”, verzucht Ceelen vaak.